Är du påverkad av långvarig sjukdom med diffusa symptom?

Protokoll för att Starta om kroppen.

Jag har varit långtidssjuk efter en trolig covid-19 infektion sedan mars 2020.  Nu är det januari 2022 och jag lider fortfarande till och från av fruktansvärd orkeslöshet och trötthet och sov bort tex hela midsommarhelgen 2020. Inget ovanligt att ligga på soffan en vecka och sova efter en lättare ansträngning. Under resans gång har jag testat en eller flera olika saker var för sig eller samtidigt och har konstaterat att vissa saker ger effekt, men ändå inte nått ända fram. Nu kör jag all in och då ger det det sista som också får mig att känna mig helt frisk. Jag är fortfarande noga med att vila vid minsta behov.

Nu har jag gjort detta i 2 veckor och de sista dagarna känner jag att nu börjar symptomen på trötthet bli betydligt mildare. Jag fortsätter ett par veckor till och sedan får jag se hur jag gör.

Detta är ett hjälpmedel för att åtgärda och eller utesluta olika diagnoser som kan vara svåra att diagnostisera. För att gardera för att allt är möjligt så utgår vi ifrån att man kan ha mer eller mindre av en eller flera av följande diagnoser eller problem som är svåra att eller tom omöjliga att via normal provtagning diagnostisera sig till, i vissa fall få man köra uteslutningsmetoden:

ME/CFS, MCAS, Histaminintolerans, Fibromyalgi, POTS, PEM, Hjärndimma, Långtidscovid, Lukt och smakbortfall, Utmattning, Utbrändhet, Borrelia, Bartonella, Babesia, Erlichia, Anaplasmos, Rickettsier, Chagas, Tuberkelbakterie, Konstant sjukdomskänsla, Långtidspåverkan av olika virus, Tecken på Alzeimer/demens mm. Sjukdomar som i många fall kommer efter virusinfektion.

Utgångspunkten är att det finns mikroblodproppar i blodet och eller att det har blivit en inflammation på insidan av blodkärlen. Detta var för sig eller tillsammans hindrar och eller begränsar tillförsel av syre och näring till olika delar eller hela kroppen, allt från muskler till organ som tex hjärta och hjärna mfl. Detta kan eventuellt vara en trolig förklaring till alla konstiga symptom på sjukdom i olika delar av kroppen samt trötthet och orkeslöshet, organen fungerar inte som de ska och vissa drabbas kanske mer än andra.

De specifika prover man tar för att analysera förekomst av beständiga mikroblodproppar och förhöjda halter av fibrin är blodgasmätning och D-dimer analys.

Men istället för att vänta på det, om man nu får ta, så kan man på egen hand med vanliga receptfria mediciner och tillskott samt några enkla åtgärder i vardagen eventuellt få resultat utan att det påverkar välbefinnandet.

Till grund för detta har använts ett First treatment scheme från University of California San Marcos. Utöver det är det flera olika åtgärder från forskarvärlden som har visat sig kunna hjälpa till.

Googla på: CFS/ME therapeutic test first treatment .

Länk: https://www.researchgate.net/publication/355757939_CFSME_FM_THERAPEUTIC_TEST_AND_FIRST_TREATMENT_SCHEME_FOR_PATIENTS_WITH_CHRONIC_FATIGUE_AND_BRAIN_FOG_TO_ASSIST_THE_DIAGNOSIS_OF_PERSISTENT_CLOTS_AND_HYPOPERFUSION

Tre saker som är viktiga:

                             Lösa upp eventuella mikroblodproppar i blodet och dämpa inflammation i blodkärlen.

Tillföra kosttillskott för att underlätta för bla citronsyra cykeln att fungera optimalt och stärka tillförseln av mineraler och vitaminer ifall någon del eller något system i kroppen saknar något.

Antihistamin kost så att du inte får i dig något som kan framkalla olika ev allergiska reaktioner och eller störa olika processer i olika delar av kroppen.

Alla delar är lika viktiga att ta med och göra samtidigt eftersom det ena kan leda till det andra och en följd av kedjereaktioner. Det ena utesluter inte det andra. Detta tar en vecka. Fuska inte !!!!

Mikroblodproppar:

Acetylsalicylsyra, 500 mg dos halv tbl morgon middag kväll natt. Var försiktig om ni har benägenhet att blöda eller har magsårsproblematik. Kolla med läkare.

Pepcid. 1 tbl Morgon kväll

Lysin. 1 tbl 500 mg morgon middag kväll natt. 1 h före måltid.

Tillskott:

Dvit 10 000 enheter per dag.

Magnesium calcium 2 tablett morgon och kväll

B vit niacin, Flush varianten kan ge obehaglig reaktion i kroppen. 100 mg tbl börja med halv tbl morgon och kväll. Inte tiamin.

Linfröolja

Antihistaminkost: Ät ungefär samma sak varje dag och i grova drag så är följande ok.

Havregrynsgröt, mannagrynsgröt, cornflakes, havreringar med mjölk och blåbärsylt.

Vanligt bröd utan konstigheter som solrosfrön.

Vanliga mejeriprodukter. Inga fruktblandningar eller mögelostar!!!

Aprikosmarmelad på ost mackan.

Potatis pasta ris majs.

Kyckling hemlagad kryddad enbart med salt basilika oregano rosmarin.

Creme fraiche som dressing och sås.

Grönsaker: morot, broccoli, isbergssallad.

Frukt: blåbär aprikos äpple svarta vinbär lingon russin

Drick vatten.

Kamomill och lime the.

Inget kaffe eller alkohol, (ingen choklad….)

Ät inget annat än det som står ovan. Är du sugen på annat googla på ”SIGHI” så finns det utförligt vad som går att äta. Enbart 0 nollor är ok.

Regelbundna tider för jämn dygnsrytm. Gå upp vid samma tid varje dag. Även söndagar, ät frukost och gå och vila igen om det känns att det behövs. Kroppen behöver näring så var noga med att äta och hyfsat fasta tider.

Om det behövs, så ligg och vila. Ligg och vila en stund efter lunch, 15 min. Vila även på kvällen. Ligg på soffan. Dammråttorna springer inte iväg. Sitta räcker inte, ligg ner. Kroppen behöver vara avslappnad för att komma i balans. Vila och återhämtning är viktigt. Det händer mycket i kroppen.

Staffan Berggren

Erikstorpsvägen 81

293 91  OLOFSTRÖM

Tel: 0768 177 310

staffan.berggren@plastreparationsbolaget.se

www.startaomkroppen.se

Ver: 2022020

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *